segunda-feira, 18 de julho de 2011

Arroz Integral com Legumes e Batata Palha




Ingredientes:

1 xícara de cada legume picado: cebola, tomate, cenoura, vagem, couve-flor e repolho
3 xícaras de arroz integral cozido
Alho e sal
Azeite
Batata palha
Cheiro verde

Modo de fazer:

Refogar no azeite temperado com alho e sal, a cebola e os tomates em fogo baixo-médio até começar a amolecer. Colocar a cenoura e a vagem e continuar refogando. Adicionar a couve-flor e por último o repolho. Botar em fogo baixo, tampar a panela e cozinhar até ficar al dente.

Acrescentar o arroz integral cozido temperado apenas com azeite, alho e sal. Misturar bem. Colocar ½ xícara de água e esquentar até a água secar. Misturar a batata palha e servir.

Se desejar colocar por cima o cheiro verde.

English version: Brown Rice with vegetables and potatoes sticks

Ingredients:

1 cup each, chopped vegetables: onion, tomato, carrot, green beans, cauliflower and cabbage
3 cups cooked brown rice
Garlic and salt
Olive oil
Potatoes sticks
Chive and parsley chopped (optional)

How to make:

Braise in oil seasoned with garlic and salt, onion and tomato in medium-low heat until starting to soften. Add carrot and green beans and continue to braise. Add cauliflower. Then add cabbage. Turn the heat to down, cover the pan and cook until vegetables are al dente.

Add cooked brown rice seasoned with olive oil, garlic and salt. Mix well. Put ½ cup water and warm up until the water dry. Mix potatoes sticks and serve.

Um comentário:

cookingvarieties disse...

hello to fernando and mariangela.
thank you for follow my blog.
Please, you can comment in portuguese, i use google translate to english. :)
very nice rice and potato straw.