terça-feira, 5 de julho de 2011

Pirão de Carne



Toda vez que fizer uma carne de boi com muito caldo, como um cozido ou uma costela cozida, podemos fazer um pirão usando o caldo do processo de cozimento. Na foto acima mostramos um pirão feito com o caldo do cozimento das carnes de um cozido, feito pela nossa amiga Yara.

Modo de fazer:

Ferver o caldo coado, adicionar a farinha de mandioca tostada aos poucos, mexendo sem parar para não empelotar. Baixar o fogo e continuar mexendo até alcançar a consistência desejada. Enfeitar com ovo cozido picado.

English version: Mush of Beef

Every day you make a dish of beef with broth, as a braised ribs or a cozido (Portuguese stew), you can make a meal mush using the broth of cooking process. The photo above shows a meal mush made with the broth of the cooking cozido’s meats, done by our friend Yara.

How to make:

Bring to boil the broth. Slowly pour in the toasted manioc flour stirring in circular movements with a wood spoon to prevent lumps. Allow the mixture to bubble, whisking constantly. Reduce heat to low. Keep stirring until mush is done. Garnish with boiled egg chopped.

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