quinta-feira, 26 de agosto de 2021

Escondidinho de Frango com Inhame

 




Serve: 3

Ingredientes:

Picadinho de frango:

1/2 peito de frango, sem osso, picado em cubos

1 cebola picada

1 tomate sem pele picado

1 talo pequeno de aipo picado

1 folha de louro

Sal, páprica picante, cominho e pimenta do reino a gosto

Molho inglês a gosto

Salsa picada

Azeite de oliva

 

Purê de inhame:

6 inhames picados grandes

Sal

 

Modo de fazer:

Picadinho de frango: Temperar o frango e refogar todos os ingredientes no azeite de oliva. Quando estiver macio colocar a salsa e misturar.

Purê de inhame: cozinhar o inhame em água com sal. Quando estiver macio bater no liquidificador. Voltar o purê para a panela e, sempre mexendo engrossar até ver o fundo da panela

Montagem forrar o prato de servir com o purê. Colocar o recheio (picadinho) e cobrir com a oura metade do purê.

Esquentar no forno na hora de servir.

 










Chicken and Yam “Escondidinho” (hidden)

 

Serves: 3

Ingredients:

Chicken Stew:

1/2 chicken breast, boneless, diced

1 chopped onion

1 chopped skinless tomato

1 small celery stalk, chopped

1 bay leaf

Salt, spicy paprika, cumin and black pepper to taste

Worcestershire sauce to taste

Chopped parsley

Olive oil

 

Mashed Yams:

6 chopped yams

salt

 

Directions:

Chicken stew: Season the chicken and sauté all ingredients in olive oil. When it is tender, add the parsley and mix.

Yam puree: cook the yam in salted water. When it is soft, beat it in a blender. Return the puree to the pan and, always stirring, thicken until you see the bottom of the pan.

Assembly: line the serving plate with the half pf puree. Place the stuffing (Chicken stew) and cover with the other half of the puree.

Heat in the oven before serving.

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