terça-feira, 10 de julho de 2018

Batata Assada Recheada no Micro-ondas



Ingredientes:
1 batata grande
2 colheres de sopa de creme de ricota ou cream cheese
1 colher de sopa de cebolinha picada
Alecrim seco
azeite de oliva a gosto
sal e pimenta-do-reino a gosto

Modo de fazer:
1.         Lave bem a casca da batata sob água corrente. Com um garfo, espete toda a superfície da batata - esses furos evitam que a batata rache ao assar no micro-ondas.
2.         Coloque a batata num prato e leve para rodar no micro-ondas, em potência alta, por 9 minutos. Caso ainda não esteja cozida, parta a batata ao meio e deixe rodar mais 2 minutos.
3.         Transfira a batata cortada ao meio para um ou dois pratos. Com cuidado para não se queimar, cave delicadamente o interior de cada metade da batata.
5.        Segundo recheio: Tempere a cavidade com sal e regue com um fio de azeite. Amasse com um garfo a batata retirada de uma das metades formando um purê. Adicione o alecrim, regue com um fio de azeite e tempere com sal e pimenta do reino. Misture bem e coloque o recheio na cavidade da batata. Leve ao micro-ondas por cerca de 40 segundos.






Stuffed Baked Potato in Microwave

Ingredients:
1 large potato
2 tablespoons cream of ricotta or cream cheese
1 tablespoon chopped chives
Dry rosemary
olive oil to taste
Salt and black pepper to taste

Directions:
1. Thoroughly wash the potato peel under running water. With a fork, poke the entire surface of the potato - these holes prevent the potato from cracking when roasting in the microwave.
2. Place the potato on a plate and take it to the microwave for high speed for 9 minutes. If it is not yet cooked, cut the potatoes in half and let it roll for another 2 minutes.
3. Transfer the cuted potatoes in half to one or two dishes. Carefully do not burn, gently dig the inside of each half of the potato.
4. First filling: Season the cavity with salt and black pepper. Knead with a fork the potato withdrawn from one of the halves forming a puree. Add cream cheese and chives. Season with salt and pepper to taste. Mix well and place the stuffing in the potato cavity. Take to the microwave for 1 minute.
5. Second filling: Season the cavity with salt and drizzle with a string of olive oil. Knead with a fork the potato withdrawn from one of the halves forming a puree. Add the rosemary, drizzle with a string of olive oil and season with salt and black pepper. Mix well and place the stuffing in the potato cavity. Take to the microwave for about 40 seconds.

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