Ingredientes:
1 batata grande
2 colheres de sopa de creme de ricota ou cream cheese
1 colher de sopa de cebolinha picada
Alecrim seco
azeite de oliva a gosto
sal e pimenta-do-reino a gosto
Modo de fazer:
1. Lave bem a
casca da batata sob água corrente. Com um garfo, espete toda a superfície da
batata - esses furos evitam que a batata rache ao assar no micro-ondas.
2. Coloque a
batata num prato e leve para rodar no micro-ondas, em potência alta, por 9
minutos. Caso ainda não esteja cozida, parta a batata ao meio e deixe rodar
mais 2 minutos.
3. Transfira a
batata cortada ao meio para um ou dois pratos. Com cuidado para não se queimar,
cave delicadamente o interior de cada metade da batata.
5. Segundo
recheio: Tempere a cavidade com sal e regue com um fio de azeite. Amasse com um
garfo a batata retirada de uma das metades formando um purê. Adicione o
alecrim, regue com um fio de azeite e tempere com sal e pimenta do reino.
Misture bem e coloque o recheio na cavidade da batata. Leve ao micro-ondas por
cerca de 40 segundos.
Stuffed Baked Potato in
Microwave
Ingredients:
1 large potato
2 tablespoons cream of ricotta or cream cheese
1 tablespoon chopped chives
Dry rosemary
olive oil to taste
Salt and black pepper to taste
Directions:
1. Thoroughly wash the potato peel under running water. With
a fork, poke the entire surface of the potato - these holes prevent the potato
from cracking when roasting in the microwave.
2. Place the potato on a plate and take it to the microwave
for high speed for 9 minutes. If it is not yet cooked, cut the potatoes in half
and let it roll for another 2 minutes.
3. Transfer the cuted potatoes in half to one or two dishes.
Carefully do not burn, gently dig the inside of each half of the potato.
4. First filling: Season the cavity with salt and black
pepper. Knead with a fork the potato withdrawn from one of the halves forming a
puree. Add cream cheese and chives. Season with salt and pepper to taste. Mix
well and place the stuffing in the potato cavity. Take to the microwave for 1
minute.
5. Second filling: Season the cavity with salt and drizzle
with a string of olive oil. Knead with a fork the potato withdrawn from one of
the halves forming a puree. Add the rosemary, drizzle with a string of olive
oil and season with salt and black pepper. Mix well and place the stuffing in
the potato cavity. Take to the microwave for about 40 seconds.
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