Esta receita apresenta o modo como o Arroz com Brócolis é feito pela família da Mariângela que é gaúcha.
Ingredientes:
1 xícara de arroz
1 maço de brócolis picado
1 tomate, sem pele e picado
½ cebola picada
Alho e sal
Azeite de oliva
2 xícaras de água
Modo de fazer:
Refogar no azeite, em fogo médio-baixo, o tomate e a cebola. Adicionar o brócolis e o arroz e refogar por mais alguns minutes. Temperar com alho e sal. Adicionar a água, deixar ferver, tampar a panela e abaixar o fogo. Cozinhar até o arroz ficar no ponto.
English version: Rice with Broccoli Gaucho-Style
This recipe shows how Rice with Broccoli is made by the family of Mariângela who live in the Brazil’s Rio Grande do Sul State (gaucho is the name of people born in the Rio Grande do Sul State).
Ingredients:
1 cup rice
1 package fresh broccoli, chopped
1 tomato, skinless, chopped
½ onion, chopped
Garlic and salt
Olive oil
2 cups water
How to make:
Sauté tomato and onion in olive oil. Add broccoli and rice and sauté for a few minutes more. Season with garlic and salt. Add water and bring to boil. When the water is boiling, turn the heat to low and cover the pan with the lid. Simmer until rice is tender.
Ingredientes:
1 xícara de arroz
1 maço de brócolis picado
1 tomate, sem pele e picado
½ cebola picada
Alho e sal
Azeite de oliva
2 xícaras de água
Modo de fazer:
Refogar no azeite, em fogo médio-baixo, o tomate e a cebola. Adicionar o brócolis e o arroz e refogar por mais alguns minutes. Temperar com alho e sal. Adicionar a água, deixar ferver, tampar a panela e abaixar o fogo. Cozinhar até o arroz ficar no ponto.
English version: Rice with Broccoli Gaucho-Style
This recipe shows how Rice with Broccoli is made by the family of Mariângela who live in the Brazil’s Rio Grande do Sul State (gaucho is the name of people born in the Rio Grande do Sul State).
Ingredients:
1 cup rice
1 package fresh broccoli, chopped
1 tomato, skinless, chopped
½ onion, chopped
Garlic and salt
Olive oil
2 cups water
How to make:
Sauté tomato and onion in olive oil. Add broccoli and rice and sauté for a few minutes more. Season with garlic and salt. Add water and bring to boil. When the water is boiling, turn the heat to low and cover the pan with the lid. Simmer until rice is tender.
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