Ingredientes:
- 2 1/2 xícaras de farinha de linhaça dourada
- 9 ovos
- 1 repolho pequeno fatiado fininho
- 5 colheres de sopa de azeite
- 1 colheres de sopa de alho desidratado,
- 2 colheres de sopa de cebola em
flocos
- Salsa picada
Modo de Fazer:
2. Forrar o fundo e as laterais da fôrma com a massa utilizando uma
colher
3. Refogar o repolho temperado com sal, pimenta do reino, alho, cebola e
salsa, até ficar al dente. Deixar esfriar. A seguir, distribuir o repolho sobre
a massa
4. Bata os ovos restantes e tempere com sal e pimenta a gosto
6. Cobrir o repolho com os ovos batidos e levar ao forno preaquecido a 230º
C até a torta ficar dourada e o centro firme (cerca de 25 minutos).
Dicas:
Você pode colocar por cima pedaços de tofu ou castanhas raladas. Se tolerar
bem queijos, rale um queijo fresco em cima, para gratinar
Você pode experimentar trocar a farinha da massa por outra como as
farinhas de amêndoas, grão de bico ou quinoa. Pode trocar o recheio também por
abobrinha ou outro legume de preferência.
No Gluten and Milk-free
Flaxseed Cabbage Pie
Ingredients:
- 2 1/2 cups golden flaxseed flour
- 9 eggs
- 1 thin sliced small cabbage
- 5 tablespoons olive oil
- Salt and black pepper to taste
- 1 tablespoons dehydrated garlic,
- 2 tablespoons chopped onion
- Chopped parsley
Directions:
1. In a bowl mix 5 eggs with the flaxseed, olive oil and 1
pinch of salt. Let stand for 15 minutes (the dough will change texture and
become thicker)
2. Lay the bottom and sides of the pan with the dough using
a spoon
3. Sauté the cabbage seasoned with salt, black pepper,
garlic, onion and parsley, until al dente. Allow to cool. Then distribute the
cabbage on the pasta
4. Beat remaining eggs and season with salt and pepper to
taste
6. Cover the cabbage with the eggs beaten and bring to the
oven preheated to 230º C until the pie turns golden and the center firm (about
25 minutes).
Tips:
You can put pieces of tofu or grated nuts on top. If you
tolerate good cheeses, grate a fresh cheese on top to gratin
You may try to swap the dough flour for another such as
almond flakes, chickpeas or quinoa. You can also exchange the stuffing for
zucchini or other vegetable of preference.
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