terça-feira, 17 de abril de 2018

Torta de Repolho com Massa de Linhaça sem Glúten e sem Leite


Ingredientes:

- 2 1/2 xícaras de farinha de linhaça dourada
- 9 ovos
- 1 repolho pequeno fatiado fininho
- 5 colheres de sopa de azeite
Sal e pimenta do reino a gosto
- 1 colheres de sopa de alho desidratado,
 - 2 colheres de sopa de cebola em flocos
 - Salsa picada

Modo de Fazer:

2. Forrar o fundo e as laterais da fôrma com a massa utilizando uma colher
3. Refogar o repolho temperado com sal, pimenta do reino, alho, cebola e salsa, até ficar al dente. Deixar esfriar. A seguir, distribuir o repolho sobre a massa
4. Bata os ovos restantes e tempere com sal e pimenta a gosto
6. Cobrir o repolho com os ovos batidos e levar ao forno preaquecido a 230º C até a torta ficar dourada e o centro firme (cerca de 25 minutos). 
Dicas: 
Você pode colocar por cima pedaços de tofu ou castanhas raladas. Se tolerar bem queijos, rale um queijo fresco em cima, para gratinar
Você pode experimentar trocar a farinha da massa por outra como as farinhas de amêndoas, grão de bico ou quinoa. Pode trocar o recheio também por abobrinha ou outro legume de preferência.







No Gluten and Milk-free Flaxseed Cabbage Pie

Ingredients:

- 2 1/2 cups golden flaxseed flour
- 9 eggs
- 1 thin sliced small cabbage
- 5 tablespoons olive oil
- Salt and black pepper to taste
- 1 tablespoons dehydrated garlic,
 - 2 tablespoons chopped onion
 - Chopped parsley

Directions:

1. In a bowl mix 5 eggs with the flaxseed, olive oil and 1 pinch of salt. Let stand for 15 minutes (the dough will change texture and become thicker)
2. Lay the bottom and sides of the pan with the dough using a spoon
3. Sauté the cabbage seasoned with salt, black pepper, garlic, onion and parsley, until al dente. Allow to cool. Then distribute the cabbage on the pasta
4. Beat remaining eggs and season with salt and pepper to taste
6. Cover the cabbage with the eggs beaten and bring to the oven preheated to 230º C until the pie turns golden and the center firm (about 25 minutes).

Tips:
You can put pieces of tofu or grated nuts on top. If you tolerate good cheeses, grate a fresh cheese on top to gratin
You may try to swap the dough flour for another such as almond flakes, chickpeas or quinoa. You can also exchange the stuffing for zucchini or other vegetable of preference.

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