Ingredientes:
As partes branca e verde claro de 2 alhos porrós grandes, bem lavados e fatiados finos
450 g de batatas (cerca de 4 batatas médias)
1/2 to 1 colher de chá de sal
Pimenta do reino
Crème fraîche (optional)
Modo de fazer:
Descascar e picar as batatas
Colocar os alhos porrós e as batatas para cozinhar em 1 litro de água. Quando ferver em fogo médio para alto, temperar com sal e baixar o fogo. Tampar a panela e ferver por 30 minutos.
Tirar do fogo e bater a sopa num liquidificador. Ajustar o sal e temperar com a pimenta do reino. Retornar à panela e deixar ferver em fogo baixo por 1 minuto.
Servir quente, com uma colher de sopa de crème fraîche.
Serve 4.
English version: Leek and Potato Soup
Ingredients:
The white and pale green part of two large leeks, split lengthwise, washed well and sliced thinly
450 g (1 pound) potatoes (about 4 medium)
1/2 to 1 teaspoon fine sea salt
Freshly ground pepper
Crème fraîche, for serving (optional)
How to:
Peel and dice the potatoes.
Put the sliced leeks and diced potatoes in a saucepan and add 1 liter (4 cups) cold water. Bring to boil over medium-high heat. Season with salt, lower the heat to medium-low, cover, and simmer for 30 minutes.
Purée the soup using a blender, stick blender (my choice), or food mill. Taste, adjust the seasoning, and return over low heat.
Serve hot, with a spoonful of crème fraîche.
Serves 4.
As partes branca e verde claro de 2 alhos porrós grandes, bem lavados e fatiados finos
450 g de batatas (cerca de 4 batatas médias)
1/2 to 1 colher de chá de sal
Pimenta do reino
Crème fraîche (optional)
Modo de fazer:
Descascar e picar as batatas
Colocar os alhos porrós e as batatas para cozinhar em 1 litro de água. Quando ferver em fogo médio para alto, temperar com sal e baixar o fogo. Tampar a panela e ferver por 30 minutos.
Tirar do fogo e bater a sopa num liquidificador. Ajustar o sal e temperar com a pimenta do reino. Retornar à panela e deixar ferver em fogo baixo por 1 minuto.
Servir quente, com uma colher de sopa de crème fraîche.
Serve 4.
English version: Leek and Potato Soup
Ingredients:
The white and pale green part of two large leeks, split lengthwise, washed well and sliced thinly
450 g (1 pound) potatoes (about 4 medium)
1/2 to 1 teaspoon fine sea salt
Freshly ground pepper
Crème fraîche, for serving (optional)
How to:
Peel and dice the potatoes.
Put the sliced leeks and diced potatoes in a saucepan and add 1 liter (4 cups) cold water. Bring to boil over medium-high heat. Season with salt, lower the heat to medium-low, cover, and simmer for 30 minutes.
Purée the soup using a blender, stick blender (my choice), or food mill. Taste, adjust the seasoning, and return over low heat.
Serve hot, with a spoonful of crème fraîche.
Serves 4.
2 comentários:
yummy looking soup
Obrigada por me seguir!!Estou retribuindo á sua gentileza.E para falar que esse blog é tudo de bom!!Beijos.
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