quinta-feira, 24 de fevereiro de 2011

Conchiglioni com Molho de Azeitona


Esta é uma outra versão da postagem anterior, com a adição de azeitonas ao molho branco.

Ingredientes:

250 g conchiglioni
Água
Sal

Molho Branco:
2 xícaras de chá de leite
1 colher de sopa de maisena
1 colher de sopa de queijo parmesão ralado
Sal e pimenta do reino a gosto

Azeitonas verdes picadas
Azeitonas recheadas com pimentão picadas
Orégano

Queijo parmesão a gosto (opcional)

Modo de fazer:

Cozinhar o conchiglioni com bastante água e sal até ficar al dente. Escorrer.

Misturar os ingredientes do Molho Branco numa panela, adicionar as azeitonas e esquentar em fogo baixo, sempre mexendo, até o molho engrossar.

Misturar o conchiglioni com o molho e salpicar com orégano e queijo parmesão.

English version: Conchiglioni with Olive

This is another version of the previous post, with the addition of olives to white sauce.

Ingredients:

250 g conchiglioni
Water
Salt

White Sauce:
2 cups milk
1 tablespoon cornstarch
1 tablespoon parmesan cheese grated
Salt and Black pepper to taste

Olives chopped
Olives stuffed with pimento chopped
Oregano, dry

Grated parmesan cheese to taste (optional)

How to make:

Cook cochiglioni in a pot of boiling salted water with a little amount of olive oil until tender but still firm to the bite (al dente), stirring occasionally. Drain.

Combine ingredients of the White Sauce in a pan. Add olives chopped and cook, stirring constantly, until the sauce is thicken.

Toss the conchiglioni with White Sauce. Sprinkle with oregano and grated parmesan cheese. Serve.

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