terça-feira, 3 de fevereiro de 2015

Ossobuco a Ipanema Pitanga


Ingredientes:

4 ossobuco
Lingüiça calabresa fatiada
Tomate picado
Cebola picada

Temperos:
Alho e sal
Cominho, louro, páprica e pimenta do reino
Sementes de mostarda

6 batatas médias ou grandes

Óleo vegetal

Modo de fazer:

1. Temperar o ossobuco com alho, sal e os demais temperos.
2. Numa panela de pressão, refogar o ossobuco, com o tomate e a cebola, no óleo vegetal até dourar.
3. Adicionar umas 3 xícaras de água, tampar a panela e cozinhar na pressão por cerca de 20 minutos.
4. Tirar do fogo e abrir a tampa com cuidado.
5. Adicionar as batatas, fechar a panela e cozinhar por mais 5 minutos. Se necessário acrescentar mais água.


Beef Shank

4 slices of beef shank (bone in)
Calabrese sausage or chorizo sliced
Tomato chopped
Onion chopped

Temperos:
Garlic and salt
Cumin, bay leaf, paprika and Black pepper
Seeds of mustard

6 potatoes

Vegetal oil

How to:

1. Season the slices of beef shank with garlic, salt and remaining seasonings.
2. In a pressure cooker, braise the beef shank with tomatoes and onion in vegetable oil until golden brown.
3. Add about 3 cups of water, cover the Pan and cook in the pressure for about 20 minutes.
4. Remove from the heat and open the lid carefully.
5. Add the potatoes, close the pressure cooker and cook for another 5 minutes. If necessary, add more water.


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